Bölgenin kışlık yiyeceklerinin başını çeken ve ağır kış gecelerinin mutfağının vazgeçilmezi olan kazlar, tanesi 1000- 1200 TL'den, tüyleri ise kilosu 400- 500 TL’den satılıyor.Çöpe atılan hiçbir organı yok...
Tüyü, ayağı, boynu, kafası, kanadı, ciğerini de değerli olan ancak beklendiği gibi ülke ekonomisinee katkı sağlamaktansa bugüne kadar sadece ferdi kar amaçlı ve yerelde kalan kazlar beklenen karlarınyağmamasıüzerine erkendenden kesilmeye başlandı. Batı kentlerin debulunan derneklerin kış gecelerinin meşhur kazlarının kesimi erkekler, bakımı, beslenmesi vetemizlenmesi ise kadınlar tarafından yapılıyor.
Bu yıl havaların güneşli geçmesi nedeniyle kazların kesimi gecikti. Sabaha karşı oluşan kırağı ve dere kenarlarında buzlardan yiyen kazlar kesilmeye başlandı.
Bölge halkının bir yaz boyunca otlattığı kazların fiyatının bu yıl bir hayli pahalı olması dikkat çekiyor.Baran Yılmaz / Anadolu Haber
Tüyü, ayağı, boynu, kafası, kanadı, ciğerini de değerli olan ancak beklendiği gibi ülke ekonomisinee katkı sağlamaktansa bugüne kadar sadece ferdi kar amaçlı ve yerelde kalan kazlar beklenen karlarınyağmamasıüzerine erkendenden kesilmeye başlandı. Batı kentlerin debulunan derneklerin kış gecelerinin meşhur kazlarının kesimi erkekler, bakımı, beslenmesi vetemizlenmesi ise kadınlar tarafından yapılıyor.
Bu yıl havaların güneşli geçmesi nedeniyle kazların kesimi gecikti. Sabaha karşı oluşan kırağı ve dere kenarlarında buzlardan yiyen kazlar kesilmeye başlandı.
Bölge halkının bir yaz boyunca otlattığı kazların fiyatının bu yıl bir hayli pahalı olması dikkat çekiyor.Baran Yılmaz / Anadolu Haber